گروه صنعتی مهراس

مرکز تخصصی تصفیه آب و فاضلاب

نیازمندی های آب آشامیدنی طیور قسمت اول




مقدمه:

آب یک ماده مغذی بسیار مهم است که اغلب اهمیت آن نادیده گرفته می شود. حیوانات بدون غذا مدت بیشتری زنده می مانند تا بدون آب، آب تمامی جنبه های متابولیسم یک حیوان را در بر می گیرد به نحوی که نقش مهمی در کنترل دمای بدن، هضم غذا و دفع فضولات ایفا می کند.

در دماهای معمولی طیور معمولاً ۲ برابر مقدار غذای مصرفی آب می خورند. در طول فصول گرم با دماهای بالاتر، این میزان می تواند به ۲ و یا ۴ برابر هم برسد. طیور برای سالم ماندن نیازمند مقادیر کافی آب با کیفیت مناسب هستند.

چندین فاکتور وجود دارند که کیفیت آب را تحت تاثیر قرار می دهند. این عوامل شامل رنگ، مزه و بوی آب و همچنین وجود باکتری و یا سایر میکروب ها در آن، سطح مواد معدنی و سایر فاکتورهای شیمیایی و فیزیکی می شوند.

رنگ، مزه و بو

آب آشامیدنی طیور باید شفاف، بی مزه، بی بو و بی رنگ باشد. آب آلوده براساس میزان و نوع آلودگی؛ علائم خارجی مشخصی دارد.

  • وجود اجزایی مانند خاک رس، گل و لای و مواد آلی در آب می تواند رنگ آن را کدر کند. چنین آبی می تواند مانع عملکرد صحیح تجهیزات آبخوری شده و به طور مستقیم دارای تاثیرات منفی بر روی گله طیور باشد
  • آبی که دارای رنگ قرمز- قهوه ای است ممکن است دارای مقادیر روی باشد
  • رنگ آبی، آب می تواند نمادی از وجود مقادیر اضافی مس باشد
  • بوی تخم مرغ گندیده در آب می تواند نشانه ای از وجود هیدروژن سولفید در آب باشد. هیدروژن سولفید در صورت ترکیب با روی (روی سولفید) رنگ آب را تیره می کند. رنگ تیره آب می تواند همچنین نشان دهنده ی باکتری ها احیاء کننده سولفات باشد.
  • طعم آب می تواند تحت تاثیر وجود نمک های مختلف باشد. به عنوان مثال طعم تلخ آب مرتبط با وجود ترکیبات آهنی و منگنز در آن می باشد.

 

 

باکتری

وجود باکتری در آب می تواند نشانگر آلودگی آب با مواد آلی باشد. معمولاً آب از لحاظ وجود تمام باکتری ها و همچنین سطوح باکتری کلیفرم تست می شود.

وجود باکتری در آب

باکتری های کلیفرم ارگانیسم هایی هستند که معمولاً در دستگاه گوارش دام ها، انسان ها و پرندگان یافت می شوند. وجود باکتری های کلیفرم می تواند نشانه ای از آلودگی مدفوعی آب باشد. اگر آب دارای سطح باکتری بالایی باشد، بهترین راه حل حذف نمودن و از بین بردن منبع آلودگی و یا جایگزینی منبع آب می باشد.

در مواردی که آلودگی های باکتریایی آب شدید می باشد، استفاده از مواد ضدعفونی کننده جهت پایین نگه داشتن سطح باکتری کاری صحیح نمی باشد. هر نوع ضدعفونی کننده ای ممکن است گاهاً دارای عملکرد درستی نبوده و این می تواند طیور را در معرض سطوح بالای باکتری قرار دهد.

ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی

ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی

میزان اسیدی و یا قلیایی بودن آب با سطح پ هاش موجود تعیین می گردد. پ هاش آب با مقیاس بین ۰ تا ۱۴ سنجیده می شود. آب خنثی- یعنی آبی که نه اسیدی و نه قلیایی است- دارای پ هاش برابر ۷ می باشد. آب با پ هاش کمتر از ۷، اسیدی و با میزان پ هاش بالاتر از ۷ قلیایی است. آب آشامیدنی اسیدی می تواند عمل هضم در طیور را تحت تاثیر قرار داده، باعث پوسیدگی تجهیزات و لوله های آب خوری شده و عملکرد واکسن های محلول در آب و برخی داروها را مختل نماید.

طیور معمولاً آب با پ هاش بین ۶ الی ۶,۸ را ترجیح می دهند اما می توانند پ هاش بین ۴ الی ۸ را نیز تحمل کنند. همچنین آب با پ هاش کمتر از ۶ دارای اثرات منفی بر عملکرد گله ها می باشد. پ هاش بالای ۸ آب می تواند باعث کاهش میزان آب مصرفی طیور گردد و این فاکتور نیز به نوبه خود میزان مصرفی و عملکرد پرنده را تحت تاثیر قرار خواهد داد.



  • ژانویه 20, 2019
  • |
  • بدون دیدگاه
  • |

طراحی و اجرا: web-hitec کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به | گروه صنعتی مهراس | می باشد | Copyright © 2007-2018